Morfondír-morzsák

Mottóm: "Ne kifogást keress, hanem megoldást!"

Ismerek egy hosszabb utat, érdekel?

Azon morfondíroztam, hogy a mai világban mennyire nagyon rugalmasnak kell lenni, ha az ember boldogulni akar. A GPS-re szoktam irigykedni: ha a dolgok máshogy alakulnak, mint ahogy ő elképzelte, csak újrakalkulál, és mehet minden az új tervek szerint.

Nos, azt veszem észre, hogy a mai kor gyermekének maximálisan szüksége van erre a "GPS-üzemmódra".
Az mindenképp szép és jó, ha vannak céljaid: akár napi szintű teendők, akár életre szóló nagyszabású tervek. Viszont egyáltalán nem biztos, hogy az adott dolog úgy fog megvalósulni, ahogy azt eltervezted. Sőt, az sem biztos persze, hogy meg fog valósulni.hosszabb.png
Én pl. nemrég az ingatlanvásárlás kapcsán voltam kénytelen beadni a derekam a nem túl szimpatikus "b tervnek", amit kezdetben teljesen elutasítottam (másféle hitelkonstrukció). De beszélhetünk olyan apróságokról is, hogy egy adott napra jó előre eltervezel valami programot, ahhoz igazítasz minden mást. És simán lehet, hogy még aznap is kétszer változnak az adott körülmények: te pedig kénytelen vagy ezzel párhuzamosan változtatni a saját terveiden. Az illető, akivel terveztél mégse ér rá, nem akkor ér rá, nem ott ér rá, stb. Borul minden, te meg eldöntheted, hogy mi mindent vagy hajlandó tovább borítani emiatt.
Hajlamosak vagyunk ragaszkodni a dolgokhoz: ezt és csak ezt. Így és csak így. Avagy: "vagy így, vagy sehogy".

Az állhatatosság és a kitartás szép dolog. De mikor rájössz, hogy a "sehogy" verzió fog érvényesülni, ha ragaszkodsz a terveidhez - mindenképp érdemes újragondolni.
Én úgy gondolom, szükséges és hasznos is tud lenni ez a sok újratervezés. (Bár meg lehet bolondulni tőle, azt aláírom!)
Talán sokszor még jobb dolgokhoz is vezethetnek, mint amik az eredeti elképzelésből lehettek volna. Ugye mindenki hallott (átélt) már olyan eltévedős kalandokat, ami úgy kezdődött, hogy "ismerek egy rövidebb utat"? Általában valahogy nem működnek..
Nos, én néha kezdek hinni a hosszabb/nehezebb útban. Tudom, érdekes filozófia, de néha kifizetődő. Szeretnék hinni és bízni abban, hogy oka van annak, ha néha a göröngyösebb úton kell navigálnunk, és hozhat valami szépet-jót nekünk! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://morfondirmorzsak.blog.hu/api/trackback/id/tr6014127303

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Leírás

Ugyanolyan vagyok, mint te. Nevetek, sírok, gondolkozok, remélek, csalódok, várakozok, aggódok, röhögök, sajnálom magamat, bíztatom magamat, szurkolok, elengedek, felejtek, emlékszem. Élem a hétköznapi életemet: dolgozok, szórakozok, olvasok, bkv-zok, sörözök, utazok, családozok, beszélgetek, vásárolok, háztartást vezetek, filmet nézek, lustálkodok, biciklizek, ügyintézek, kertben foglalatoskodok, főzök. És mindeközben forognak az agytekervényeim: morfondírozok, és néha megírom mindezt: amiket a kis világomban tapasztalok, hiányolok, vagy értékelek. Hiszek a jó emberekben. És javíthatatlan optimista vagyok (kivéve mikor épp totál kiábrándult..) Bízom benne, hogy néha meg tudlak nevettetni, el tudlak gondolkodtatni, és meghozom a kedvedet, hogy máskor is felnézz a blogomra!

süti beállítások módosítása